2014 m. sausio 16 d., ketvirtadienis

Joseph Murphy - Kaip pasitelkus pasąmonės galias įveikti nerimą ir baimę


Kodėl įtraukiau į sąrašą? Paprastai daugelis renkamės knygas apie teigiamus ir spalvotus dalykus ir įprastai neskaitome apie baimes, nerimą, depresiją, nes norime, nors knygos puslapiuose, pabėgti nuo neigiamai į nugarą kvėpuojančių emocijų ir taip bent trumpam bandome pasislėpti šviesesniame pasauly. Taigi pastaroji knyga kaip tik ir perpildyta „šviesaus“ ir teigiamo mąstymo. 
Ši knyga - viena iš dr. Džosefo Merfio serijinių išleistų knygų, kuria kaip tik siekiama pasėti teigiamo - pozityvaus mąstymo grūdą. Prisipažinsiu, nesu didelė panašaus literatūrinio žanro mėgėja, bet kiekvieną užklumpa periodai, kurie pristabdo ir verčia susimąstyti: o kas/kaip toliau? Kaip tik tuomet, ši knyga ir galėtų būti šalia, „po ranka“: knygos gydo ir keičia gyvenimus, o pastaroji gausi patarimų, kaip padėti sau, orientuota į saviugdą, koncentruota į platesnį savęs pažinimą ir pagalbą sau ir, be to, daugelis su manimi sutiks, kad sunkiausia pažinti ne šalia esantį, bet save patį ;) Taigi siekiant sau padėti pirmiausiai reikia geriau įsiklausyti į patį save, o ši knyga kaip tik tam ir sukurta. Knyga subalansuota asmenims, kurie linkę emocijas išanalizuoti savyje nei „pasidalinti“ su artimaisiais ir aplinkiniais. :)
 Dr. Džozefas Merfis – „naujojo mąstymo“ dvasinio judėjimo ideologas, derindamas metafizinį, dvasinį ir praktinį požiūrius į gyvenimą ir mąstymą, atskleidžia, kaip pasiekti tai, ko iš tiesų trokštame. Jeigu labai smalsu, kaip ši knyga veikia, tai ji kaip tik Jums!ak
Kelios akimirkos iš knygos:

,,Tu didesnis, nei manei esantis”. Kaip tik dėl šios priežasties, šios nuostatos bei gyvenimo tendencijos mes nesiliaujame ieškoję, mes nesėdim, kažin ko laukdami. Daugumos įsitikinimas, jų filosofija yra kaltinti. ,, Dėl mano nelaimių kalta visuomenė, tėvai ir šeima’’. Tai netiesa. Išimtis jūsų sielose byloja: ,, Patys esate atsakingi už triumfą ir laimėjimus. Jums duotas aukštesnis supratimas, jus žinote, kaip pasiekti daugiau.”

Vienas svarbiausių, labiausiai išlaisvinančių pažinimo ir išminties triumfo aspektų yra suvokimas, jog ne viską galime pakeisti. Todėl neverta nė norėti tai keisti. ,,Dieve, suteiki mums išminties atskirti tai, ką galime pakeisti, nuo to, ko pakeisti negalime”.

Iš tiesų teprašoma, iš jūsų tereikalaujama vieno – kad pakeistumėte savo suvokimą ir įsitikinimus. Įsitikinkite, kad kiekvienam mūsų Dievas suteikė privilegiją būt tokiais, kokie esame. Išgykite patys, išsilaisvinkit iš įsitikinimų, kad esate atsakingi už pasaulio blogį ir negeroves. Jūs atsakote už save. Pakeiskite save, ir jūsų pasaulis (sykiu ir visas pasaulis) pasikeis į gera. Taip gausiname pasaulyje gėrį, darome gera ir visai žmonijai. Už tai esame atsakingi. Nes alternatyva – laukti, kada pasaulis pasikeis. Kam sekinti save, kam be reikalo vargti? Ką mes tuo pasieksime?

Ramybė yra dvasinis brandumas. „Manyje esantis Tėvas daro savuosius darbus“. (Jn 14, 10) Būkite atsakingi už save, tik už save, ir tokia, vien tokia nuostata padės jums įgyti ramybę, kurios nesudrums besikeičiantis pasaulis.

Turiu įvertinti? Skiriu: 3/5. Galima "pasimedžioti" minčių, nors tikėjausi daugiau, bet bendrąja prasme neįpareigojantiems pasiskaitymams visai tinkama!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą