2012 m. liepos 31 d., antradienis

Sviestinukai ;)


... kai visai vėlai vakare atsiranda viena kita laisvesnė minutėlė ir nepatingime, prasijoti miltus, tai pusrytukai prasideda štai kaip ;) Siūlai ir Jums BENT KARTAIS pasielgti nuodėmingai ;) ir savaitgalio rytą pradėti taip ... ;)

Nesu didelė sausainių gerbėja, bet šie turi ypatumą: jie labai greitai kažkur pradingsta.  .. ir aš čia beveik nieko dėta  ;) :) 

Taigi jie labai elementarūs, bet paprastume ir ATrandamas visas genialumas ;)

Visgi ieškomės prijuosčių,raitojamės rankoves ir skaitom:

  • 200 g sviesto
  • ~ 350 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 150 g cukraus pudros, aš nesiterlioju ir dedu cukrų.
  • šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 citrinos žievelė.

  • Papildomai aptepimui: keli kiaušiniai ir cukrus.

    Sviestas privalo būti atšaldytas šaldytuve, nes mums reikia sutarkuoti jį burokine tarka.  Paskui viskas dar paprasčiau - viso sąrašo ingredientus sumetam į vieną krūvą ir raitojamės rankoves. Minkome tešlą tol, kol ji visiškai nelips prie rankų, jei nepasiduoda, įdedame dar šiek tiek miltų.
    Gautą tešlą sudedame į maistinį krepšelį ir paliekame šaldytuve porai valandų. Aš darau gudriau 20min. palieku šaldymo kameroje. Po tešlos atostogų ji iškočiojama (kiaušinio plakiniu ištepama tešla ir apibarstome cukrumi), po to namuose turimomis formelėmis daromi sausainiai. Iškočiotos tešlos storį reguliuokitės patys, kaip kas mėgstate (rekomenduočiau daryti ne visiškai plonus). Pašauname į įkaitintą 180-200 laipsnių orkaitę apie 10 min. Atsargiai, neperkepkite - šis gardumynas mėgsta dėmesį, todėl ilgai palikti vienų griežtai draudžiama.

    Skanaukite patys ir vaišinkite draugus ; )



















    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą